Competitie senioren

informatie Voorjaarscomopetitie 2019

Harmonisatie van de competitiesoorten

De KNLTB heeft een herindeling van de competities gemaakt. Sommige competities zijn verdwenen, anderen zijn  toegevoegd. Het gevolg is, dat er voor alle teams in de voormalige districts- en regiocompetities een eenmalige ploegopgave is gedaan. Voor teams waarbij dat van belang is, is de sterkst mogelijke teamsamenstelling opgegeven. Op basis van de ploeggemiddeldes (actuele rating) is de piramide van klassen opnieuw opgebouwd en zijn teams ingeschaald in de nieuwe klassen. Het kan dus voorkomen dat de teams in een andere klasse zijn ingedeeld dan dat ze gewend waren, maar ze zijn dus door de KNLTB ingedeeld in de klasse waar ze op basis van het ploeggemiddelde thuishoren. 

Indeling team

Je wordt als aanvoerder geacht om na afloop van een thuiswedstrijd de stand in te voeren in MijnKNLTB. De aanvoerder heeft rechten om standen in te vullen. Je ziet dan een oranje blokje achter de thuiswedstrijden. Als je op je team klikt, zie je de namen van de personen, die zijn opgegeven aan de KNLTB. Deze namen kunnen afwijken van de personen, die daadwerkelijk in het team zitten. Personen zijn opgegeven, die representatief zijn voor het niveau van het team. Spelers die (veel) beter zijn dan hun KNLTB ranking, spelen daardoor toch op het juiste niveau. De uiteindelijke samenstelling van het team is helemaal vrij en wordt door de aanvoerder bepaald.

Wedstrijdformulier

Het wedstrijdformulier is vereenvoudigd: het is een versimpeld formulier zonder doordrukvellen. Hieronder vind je de belangrijkste wijzigingen: 

  • De aanvoerder is verplicht om in het enkel- en dubbelspel de spelers in volgorde van afnemende speelsterkte op te stellen. Aangezien we dit jaar overstappen naar de meerjaren KNLTB ledenpas (waarop geen speelsterkte is vermeld) dient de aanvoerder de speelsterktes van zijn eigen team voortaan op te zoeken in het spelersprofiel op MijnKNLTB.nl.
  • De aanvoerder van het ontvangende team is verplicht om direct na afloop van de wedstrijd de uitslagen in te voeren op MijnKNLTB.nl. De aanvoerder van het bezoekende team is verplicht om, na het verlaten van het park, de digitaal ingevoerde uitslagen op juistheid te controleren. 

Cursus

Mocht je wat meer willen weten over de regels van de competitie en/of toernooien, dan kun je een 3 uur durende training bij de KNLTB volgen. Op zaterdag 11 mei is de training in Zwolle van 9.30-12.30. Info kun je bij mij opvragen.

Competitietraining

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom hebben de trainers twee momenten ingepland om met je team te trainen. Het eerste moment is:- Voor de vrijdagavond competitiespelers: vrijdag 15 maart van 19.30-21.00. Voor de zaterdag competitiespelers: zaterdag 16 maart van 15.30-17.00. Deze training zal door twee trainers worden begeleid, waarbij de tactiek, posities, etc. de basis zal zijn. De kosten zijn €10,- per persoon. Dit is incl. een kopje thee/koffie. Communiceer deze datum even met je team. Graag aanmelden bij een van de trainers Jean: s-connect@hotmail.com, Kay: kay@wannatennis.nl.

De 2e competitietraining vindt plaats tijdens de open dag op 30 maart. Je krijgt dan training van 16.00 tot 17.30. Deelname aan deze training is gratis en na afloop is er uiteraard weer gelegenheid voor een evaluatie, onder het genot van een hapje en een drankje. 

Ophalen ballen en wedstrijdformulier

De uitslagen van de competitiewedstrijden worden eerst met de hand op een wedstrijdformulier ingevuld, later voert de aanvoerder ze in op MijnKNLTB.nl. Wedstrijdformulieren en ballen voor de thuiswedstrijden worden uitgereikt tijdens de open dag op 30 maart tussen 15.00 en 15.45, dus voor de competitietraining. Kun je zelf niet komen? stuur dan een van je teamgenoten.

Teams voorjaarscompetitie 2019

TC Hattem 1 - Heren 17+, 1ste klasse (4HE,2HD), zaterdag.

Leden: Sander de Groot (Av), Kay Beukers, Maarten van Beek, Thomas van Maanen, Bas Witteveen, Thijs Witteveen.

 

TC Hattem 1 - Heren 17+, 4e klasse (2HE,3HD), zaterdag.
Leden: Marcel Arntz (Av), Edwin van Dijk, Danny Douwes, Rob Koller, Johan Wessel, Thom Wessel, Jurgen Wessel.

 

TC Hattem 1 - Heren 17+, 1ste klasse (4HD), vrijdagavond.
Leden: Erik Kleinpenning (Av), Alrik Lamberink, Floris Spin, Tom Gmelig Meijling, Joris de Leur, Thomas Hofstra, Bas Rinia, Frans Tollenaar.

TC Hattem 2 - Heren 17+, 4e klasse (4HD), vrijdagavond.
Leden: Paul Visseren (Av), Edzard Oldenziel, Alfred Bakker, Albert de Boer, Dick Stoppelenburg, Piet Fiet, Karel Markx.

TC  Hattem 1 - Heren 17+, 6e klasse (4HE,2HD), zondag.

Leden: Noah Hogeboom (Av), Sjoerd Venema, Thijs Offringa, Stefan Freudenberger.

TC  Hattem 1 - Dames 17+, 3e klasse (2DE,3DD), zaterdag.

Leden: Chantal vd Pol (Av), Connie van Abbema, Marielle vd Pol, Lieneke Huininga, Ilse Ansmink, Marlon Wolf, Jacqueline van Erven, Jolanda Ijzerman.

TC Hattem 1 - Dames 17+, 4e klasse (4DD), vrijdagavond.
Leden: Sandra Verwoerd (Av), Marloes Hagen, Greetje Mosterd, Geke Zomer, Sanne Westrik, Janita Visch, Clarisse Maatkamp, Marit Helmho.

TC Hattem 2 - Dames 17+, 4e klasse (4DD), vrijdagavond.

Leden: José Ijzerman (Av), Merijn de Leur, Neeke Bakker, Nathalie Beck, Anna Borggreve.

 TC Hattem 3 - Dames 17+, 4e klasse (4DD), vrijdagavond.
Leden: Iris Winkelhorst (Av), Esther de Gunst, Carmen Duim, Britt Koole.
 TC Hattem 1 - Dames 17+, 4e klasse (4DD), dinsdagavond.
Leden: Joselyn Hogeboom (Av), Petra Tielbeke, José Hulsebos, Margreet van der Ziel.
 TC Hattem 1 - Gemengd 17+, 2e klasse (DE-HE-GD-DD-HD), zaterdag.
Leden: Bea Jansen (Av), Aranka Overbeek, Joska Muller, Thomas Hofstra, Ruud van Abbema, Mark Huuskens, Marcel Arntz, Ilke Tollenaar.
 TC Hattem 1 - Gemengd 35+, 3e klasse (DE-HE-GD-DD-HD), zaterdag.
Leden: Jan Roseboom (Av), Marthijn Bloemert, Victor Steenkist, Joselyn Hogeboom, Hilmar Wiechers, Annemieke Roseboom.
 TC Hattem 2 - Gemengd 35+, 3e klasse (DE-HE-GD-DD-HD), zaterdag.
Leden: Patrick Blom (Av), Roger ten Brinke, Martien van Egmond, Simone Westerman, Mirjam Muntinga, Ilse Kreuze.
 TC Hattem 1 - Gemengd 17+, 3e klasse (DD-HD-2GD), zaterdag.
Leden: Harold Wigger (Av), Marjan van der Valk, Johan Driessen, Fred van Rosmalen, Agaath Debet.
 TC Hattem 2 - Gemengd 17+, 3e klasse (DD-HD-2GD), zaterdag.
Leden: Jan Ras (Av), Diny Ras, Jan Heida, Marja Heid,a Gea Bultman, Karel Marx.
 TC Hattem 1 - Gemengd 17+, 2e klasse (DD-HD-2GD), vrijdagavond.
Leden: Chantal van der Pol (Av) Jurgen Wessel, Thom Wessel, Mariëlle van der Pol.