Nieuws

Tennis Club Hattem start met het aanleggen van twee padelbanen.

woensdag 10 juli 2019

De hele zomer wordt er hard gewerkt om twee nieuwe padelbanen te realiseren op Tennispark De Konijnenberg, zodat je dit najaar al padel kunt spelen in Hattem. Maar het houdt daarmee niet op, want naast padel is er besloten om ook gelijk een beachveld aan te leggen waar men beachtennis, maar ook beach(voet)volley kan gaan spelen.

 Padel is een goede aanvulling voor TCHattem 

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland en is al jaren een van de grootste sporten in de Zuid-Europese landen. Padel is een racketsport met veel kenmerken van squash en tennis. Deze combinatie staat garant voor snelle en spannende rally’s. Doordat je tegen en via de wand kunt spelen, krijg je een extra element in het spel. De sport is erg laagdrempelig, snel aan te leren en geschikt voor alle leeftijden. Padel staat voor spektakel! Zowel spelers als toeschouwers genieten van deze actieve dynamische sport, die overigens het hele seizoen gespeeld kan worden.

Actieve club
TCHattem is een actieve club en bijna altijd is het gezellig en sportief vertoeven daar. Met de aanleg van twee padelbanen en een beachveld, naast de huidige acht tennisbanen (vijf gravel en drie kunstgras) en een minitennisbaan, zal de bedrijvigheid op de club alleen maar toenemen. 

"De aanleg en het onderhoud van padel valt volledig onder de verantwoordelijkheid van sportvereniging TC Hattem. En als bestuur zijn we dan ook erg ingenomen met de aanleg van de padelbanen!" Aldus voorzitter Johan Driessen. “Het is een absolute meerwaarde voor de club maar ook zeker voor sportief Hattem en omstreken. Als gehele club hebben we dit voor elkaar gekregen. En kunnen spreken van een unieke situatie: de banen komen er dankzij de leden zelf. Middels giften en crowdfunding is het overgrote deel van de kosten door de leden zelf bij elkaar gebracht. Een enorm bedrag! Bijna 20% van de leden heeft hier financieel aan bijgedragen. Dat geeft aan dat er een enorme betrokkenheid bij de club is voor padel, maar ook zeker voor onze club. De overige kosten worden gedekt doordat we in aanmerking kwamen voor een subsidie. Het mooie is dat er geen enkele financieel risico bij de club ligt en daar zijn we als bestuur ook heel blij mee! Bij TC Hattem vormen betrokken leden en vrijwilligers de basis van onze vitale tennisvereniging”.

Aanstaande zaterdag zal worden gestart met voorbereidende werkzaamheden. Er is een strakke planning gemaakt en men hoopt eind augustus/begin september de banen te hebben gerealiseerd. Na de Clubkampioenschappen begin september, zal de opening van de Padelbanen plaatsvinden. Definitieve data zal tzt worden gecommuniceerd. 

Voor aanstaande zaterdag worden nog vrijwilligers gezocht om tussen 9.00 en 11.00 uur mee te helpen om tegels te verwijderen. Vele handen maken licht werk!

Terug