Informatie over TC Hattem

Tennis Club Hattem

In 1968 is Tennis Club Hattem (TCH) opgericht. De club bestaat dus meer dan 40 jaar.

 

 

Destijds werd gestart met twee gravelbanen op de huidige locatie aan de Astraweg 7 te Hattem. Tijdens de eeuwwisseling  is het aantal banen gegroeid naar negen stuks en ligt er een mooi tennispark, dat “De Konijnenberg” wordt genoemd. Op dat moment waren dat negen gravelbanen, waarvan er zeven verlicht waren en twee het zonder verlichting moesten stellen. Ook zijn er twee oefenkooien, waarin spelers zich warm kunnen slaan.

 

In de net gestarte 21-ste eeuw laat het toenmalige bestuur de mogelijkheden van kunststof banen op het tennispark onderzoeken. Tijdens een bijeengeroepen Bijzondere Algemene Ledenvergadering wordt besloten om drie gravelbanen te vervangen door drie kunstgras banen. In 2003 komt daar op voorstel van de voorzitter jeugdcommissie nog een mini baan ten behoeve van de jeugd bij. Ook de oudere spelers, die aan hun techniek willen werken, maken hier gretig gebruik van.

 

Tennis Club Hattem heeft begin 2012 ca. 440 leden, waarvan ca. een kwart jeugdleden. Uiteraard is een aantal van deze leden vrijwilliger en zetten deze leden zich actief en enthousiast in voor hun club. Toch is er altijd plaats voor nog meer hulp omdat “vele handen licht werk maken”.

 

Het aantal competitie teams in 2012 bedraagt zestien. Drie daarvan speelden in de Perry Sport KNLTB Landelijke Voorjaar op zondag (een meisjes team en twee jongens teams), vier jeugd teams spelen in de Zwolsche Onderlinge competitie op woensdagmiddag. Acht senioren teams speelden in de Regiocompetitie Noordoost voorjaar op zaterdagmiddag. En het hoogste heren senioren team speelt in de 1e klasse van de Voorjaarscompetitie Midden, ook op zaterdagmiddag. 

 

Bij Tennis Club Hattem wordt getossed op woensdagavond en vrijdagmorgen (zie kalender voor meer informatie).

 

Ook voor wat betreft het organiseren van toernooien is de club actief. Er zijn drie grote open toernooien. In juni is er het Open 40+ Dubbel toernooi, als vervanger van het Open Image Builders toernooi, dat in 2010 voor het laatst is gespeeld. In juli is er het Open Konijnenberg Jeugdtoernooi (ingedeeld op leeftijd). Beiden toernooien trekken veel spelers uit de regio Gelderland – Overijssel.

 

In augustus wordt het Open Konijnenberg 30+ toernooi gespeeld. Dit toernooi is een aanrader voor iedere 30+'er. Het is daardoor ook het grootste toernooi binnen de club met de meeste deelnemers en wedstrijden. Voor de jeugd en senioren worden er uiteraard clubkampioenschappen georganiseerd die alleen voor leden bestemd zijn. Deze toernooien worden gepubliceerd op internet en kunt u vinden als u op club “Hattem” zoekt.

 

Daarnaast worden er diverse onderlinge toernooien gepland, waarbij de gezelligheid voorop staat. Het oliebollentoernooi, het Candle Light toernooi en het ouder - kind toernooi voor de jeugd. Voor de senioren: het John Kouwenhoven toernooi (opening van het gravelseizoen), het Thuisblijvertoernooi (midden in de vakantie), het slottoernooi (einde van het gravelseizoen), het 50+ toernooi (november) en het glühwein toernooi (december).

 

De senior leden worden geacht minstens één kantine dienst per jaar te draaien, waarvoor een korting op het lidmaatschap voor het volgend jaar wordt gegeven. Voor competitie spelers is het zelfs verplicht om minstens één kantine dienst voor hun rekening te nemen. In het begin van ieder jaar ontvangt ieder seniorlid en de ouders van de jeugdleden een formulier waarop de verschillende diensten staan vermeld en waarop men de voorkeur voor dienst kan aangeven.

 

Voor leden van de club is het mogelijk om lessen te volgen op het tennispark. De tarieven voor deze lessen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers per les en dienen rechtstreeks aan de tennisschool en/of trainer voldaan te worden.

 

Op deze website is informatie te vinden over algemene zaken, contributie bedragen, bestuur en commissies, toernooien en activiteiten. Voor leden is er een mogelijkheid om in te loggen en op het niet-openbare gedeelte van de site te komen.

 

Op deze site kan men eveneens een inschrijfformulier voor het lidmaatschap vinden. Na invulling kan dit digitaal verzonden naar de ledenadministrateur.