Ombouw tennisbaan 4 en 5

30 juli 2022


Onder toezicht van groundsman Martin Veenstra is TennisTotaal afgelopen donderdag 28 juli begonnen met het ombouwen van gravelbaan 4 en 5 naar smashcourt. Tevens wordt het 50 jaar oude hekwerk om de banen vervangen. 

De mannen van TennisTotaal zijn begonnen met het weghalen van het gravel en het hekwerk. Daarna worden nieuwe opsluitbanden aangebracht. De lavalaag onder het gravel is nog goed en wordt hergebruikt. Wel wordt het eerst omgewoeld, bijgevuld en uitgevlakt. De volgende stap is het aanbrengen van een (afscheidings)doek. Daarop wordt een kunstgras mat aangebracht. Deze mat wordt vervolgens gevuld met rood zand. Bij smashcourt speel je dus op zand en niet op de grasvezel zoals bij het kunstgras van baan 1-3. Aan het einde van de rit wordt een nieuwe zwarte afrastering geplaatst.

Het uitbreiden van het aantal padelbanen is nog steeds in onderzoek en lastig vanwege de geluidsoverlast die het bij de buren veroorzaakt. Wellicht is het een optie op nog 2 padelbanen aan te brengen op tennisbaan 3 en tennisbaan 3 te verplaatsen naar het grasveld. Om die reden worden tennisbaan 1-3 nog even niet omgebouwd naar smashcourt. Door de ombouw van baan 4 en 5 kunnen we komende winter al wel beschikken over 5 tennisbanen.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 38 444 1598

Tennispark De Konijnenberg

Astraweg 7
8051 CJ Hattem

KVK-nummer

40101140