TC Hattem gaat oude tennis- en padelballen recyclen

15 mei 2022


We gebruiken in Nederland elk jaar ca. 5,5 miljoen tennis- en padelballen, die na gebruik worden weggegooid. Clublid Arthur Herpel attendeerde ons op het bedrijf Renewaball, dat tennis en padelballen recyclet.

We zijn inmiddels een overeenkomst aangegaan met dit bedrijf en ze hebben een container bij de ingang geplaatst, waar iedereen zijn oude ballen in kan gooien.

Renewaball maalt de oude ballen in stukjes en ze maken er nieuwe ballen van. Deze zijn dan weer via hun website te bestellen. Het recyclen van ballen kost geld, reken op ca. 0,10 per bal. 

Reclamebureau Heldergroen, het bedrijf van Arthur Herpel, heeft aangeboden de eerste 5 ledigingen van de container voor haar rekening te nemen. Dat is natuurlijk een fantastisch aanbod, waar we graag gebruik van maken!

In de verdere toekomst willen we de kosten van het recyclen van ballen financieren door gebruikte (frituur)vetten en oliën in te zamelen. Dit levert geld op en daarmee kunnen we tzt de kosten van het verwerken van ballen betalen. Hier volgt nog nader bericht over.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 38 444 1598

Tennispark De Konijnenberg

Astraweg 7
8051 CJ Hattem

KVK-nummer

40101140